3 Essentials wanneer je op kamers gaat

Ga jij dit jaar op kamers om te beginnen aan je studie? Een studentenkamer inrichten om ervoor te zorgen dat deze echt bij jou past en van jou aanvoelt, kan ingewikkeld zijn, al helemaal omdat studentenkamers vaak niet heel groot zijn. Daarnaast ben je in grote studentensteden ongeveer de honderdste die de kamer intrekt, dus het is fijn als je het helemaal eigen kunt maken. In dit artikel lees je de drie meest essentiële onderdelen die je nodig hebt om van jouw studentenkamer je eigen thuis te maken.

De mooiste herinneringen aan je muur

De allereerste manier om jouw kamertje echt van jou te maken, is door jezelf, je vrienden en je familie overal aan de muur te hangen. Niet letterlijk natuurlijk, maar door middel van foto’s van je fijnste herinneringen. Op https://www.fotolijsten.nl/ vind je heel veel mooie, handgemaakte fotolijsten om jouw foto’s op te laten vallen en goed te bewaren. In een fotolijst blijven je foto’s langer goed, omdat de randen niet beschadigd raken en vocht minder grip krijgt op je afbeeldingen. Je kunt ook inspirerende quotes of afbeeldingen van internet uitprinten en deze inlijsten. Door dit soort dingen aan de muur te hangen bespaar je jezelf een hoop ruimte om andere spullen kwijt te kunnen. Ook hangen ze nu meer op ooghoogte, waardoor je ze sneller onbewust bekijkt en meer kan genieten van je prachtige foto’s.

Optimaal studeren ondersteunen

Om ervoor te zorgen dat je zo goed mogelijk kunt focussen op je studie, is het belangrijk om een goed bureau te hebben. Het bureau moet groot genoeg zijn voor jouw laptop of pc én je boeken en een eventueel schrift. Ook je pennen, potloden en markeerstiften hebben ruimte nodig op je bureau. Als je investeert in een groot bureau, kun je hier ook nog een goede lamp of andere decoraties op kwijt. Een lamp op je bureau is prettiger voor het studeren in de avond dan een grote lamp die boven je hangt. Met een grote lamp zet je jouw werk namelijk in je eigen schaduw en dit licht kan erg fel zijn, terwijl je in de avond juist zachter licht wilt. Met genoeg lades bij je bureau kun je ook al je boeken en schriften hierin kwijt, zodat je jouw kastruimte kunt blijven gebruiken voor enkel je kleding. Door je bureau te optimaliseren, zul je gemakkelijker en sneller aan het werk kunnen met studeren en je opdrachten uitwerken. Dit is immers de reden dat je überhaupt op jezelf bent gaan wonen, dus behoud je focus hierop.

Genoeg planten om je heen

Al helemaal wanneer je geen ramen hebt om open te doen, is het belangrijk om genoeg planten in je kamer te plaatsen. Planten zuiveren namelijk de lucht, wat flink helpt met de luchtvochtigheidsgraad en de hoeveelheid zuurstof in je kamer. Daarnaast helpt de groene kleur ook met het opvrolijken van het uiterlijk van je kamer. Je zult de planten natuurlijk wel moeten onderhouden, dus het is een extra werkje om uit te voeren, maar dit kan ook goed helpen om jezelf in een bepaald ritme te krijgen. Je kunt de planten op je bureau of een plank aan de muur neerzetten, maar je kunt ook kijken of je haakjes in je plafond kunt boren om daar planten aan te hangen, zodat je ruimte bespaart. En zo heb jij de meest essentiële onderdelen van je kamer op orde. Natuurlijk is een bed noodzakelijk, maar dit is zo standaard en persoonlijk dat je dit sowieso goed geregeld hebt voor jezelf.