Bent u klaar om uw eigen huis te kopen?

Hoe graag u ook wilt stoppen met huren en de stap wilt maken tot het bezitten van uw eigen huis; het koopproces van een huis is niet voor bangeriken bedoeld. Daarnaast brengt het bezit van een huis een groot aantal potentiële problemen en kosten met zich mee waar huurders zich waarschijnlijk geen zorgen over hoeven te maken. Een huis is waarschijnlijk de grootste aankoop die de meeste mensen in hun leven zullen doen. Dus; bent u klaar voor deze toewijding? Verkoopmakelaar Terneuzen helpt u bij deze vraag.

Wat voor soort huis wil je? 

Voordat u op huizenjacht gaat, moet u erachter komen wat u echt zoekt in een huis. Het is gemakkelijk om te denken ‘ik weet het pas wanneer ik het zie’, maar die houding leidt meestal tot een lang, uitgesponnen zoekproces. Als u klaar bent om een ​​huis te kopen, moet u er ook klaar voor zijn om specifieker te worden. 

De basisvragen zijn eenvoudig: hoeveel slaapkamers wilt u, welke buurten vind u leuk en wat voor soort tuin past bijvoorbeeld bij uw levensstijl. Dan wordt het ingewikkelder. Moet u dicht bij uw werk zijn of vind u het niet erg om te pendelen? Heeft u kinderen en zo ja; moet u dan een huis kopen in een bepaald schooldistrict? Bent u op zoek naar een bijzondere bouwstijl? Praat er met uw partner over wat deze voor huis voor ogen heeft. Bedenk of dit een starterswoning of uw meteen uw uiteindelijke droomhuis wordt. Het antwoord op die vraag zal verder verfijnen wat u zoekt. 

Kunt u sparen voor een aanbetaling?  

Als u een hypotheek afsluit, moet u een aanbetaling doen die als borg dient. De aanbetaling geeft u direct eigen vermogen in huis en bewijst aan de hypotheekverstrekker dat u in staat bent om te sparen. Als u het zich niet kunt veroorloven om te sparen voor de aanbetaling, komt u waarschijnlijk niet in aanmerking voor de hypotheek. 

Bent u financieel veilig? 

De volgende vraag die u moet overwegen, is of u al dan niet schulden heeft, en hoeveel. Als u te veel schulden heeft, komt u niet in aanmerking voor een hypotheek. Kredietverstrekkers kijken naar uw verhouding tussen schulden en inkomen om te bepalen of u voldoende inkomen heeft om ze elke maand terug te betalen. 

Het kopen van een huis is een van de grootste financiële beslissingen die u ooit zult nemen, dus moet het wel de juiste zijn. Spring nergens in, ook wanneer je vrienden een huis kopen of je ouders zich afvragen wanneer je het eindelijk zal gaan doen. U weet zelf wanneer de tijd rijp is. Denkt u klaar te zijn om deze stap te nemen? U kunt altijd terecht bij Makelaar Terneuzen voor vragen en hulp in het proces.