Bereid je tuin voor op de winter in enkele simpele stappen

Bespaar jezelf een hoop werk in het voorjaar en houd bloemen, planten en vogels in leven. Maak je tuin winterklaar door de volgende klussen op te knappen!

Strenge selectie aan je borders

Nee, we bedoelen niet dat jij Checkpoint Charlie in je tuin hebt. Maar wel dat je goed moet kijken wat je überhaupt snoeit en wat niet. Bloeit het nog? Spaar het dan, aangezien ze je tuin verfraaien en vogels er profijt van hebben. Knip alleen de afgestorven planten weg om je borders te laten stralen.

Gezond Gras Gaat Gemoedelijk Grauwheid teGemoet

Maai je gazon een laatste keer in het najaar; twee laatste keren als er sprake is van een mild najaar. Zorg dat er geen bladeren en takjes blijven liggen omdat dit de groei van het gras negatief beïnvloedt. Kalk strooien om mos te voorkomen is altijd een goed idee.

Snoeien maar!

Zolang takken nog zichtbaar zijn in het najaar – zonder sneeuw dus -, is het verstandig om te gaan snoeien. Doe je dit vóór eind december, dan voorkom je ‘bloedende’ snijwonden. Aan de takken en bomen, welteverstaan.

Weg met water!

Nou, niet helemaal, natuurlijk. Maar wel moet de tapkraan aan de buitenkant van je woning worden afgesloten, anders vriest ie kapot. Sproeiers bewaar je het beste op een veilige en droge plek in je garage of schuur.

Voedsel voor vogels

Laat je gevederde vriendjes niet in de steek nu ze het moeilijk hebben! Door vetbollen en netjes met noten over je tuin te verdelen, help je ze de winter door.

Afval verwerken

Snoeien en kappen kunnen grote hoeveelheden takken en andere groene resten met zich meebrengen. Om je te helpen met het verzamelen en verwerken hiervan, is een geschikte afvalcontainer huren de beste optie!

Veel succes met je voorbereidingen op de winter.