De beste woningtrends van 2021!

Er zijn voldoende manieren om een huis trendy en modern in te richten. Schenk hierbij aandacht aan kleur, materiaal en de juiste accessoires. Door deze combinatie zorg je ervoor dat mooie combinaties ontstaan die geheel in lijn zijn met de laatste trends.

Doe middels dit artikel inspiratie op voor de woningtrends van 2021.

Duurzaamheid

Ook in het jaar 2021 blijft het thema duurzaamheid actueel en relevant. Hierbij wordt gebruik gemaakt van gerecycled materiaal en bioplastic. Eveneens spelen tweedehands producten nog een belangrijk rol. Ook upcycling is in opkomst. Upcycling is het hergebruiken van het hele product waardoor niets verloren gaat. Kunststof kozijnen een kunststof schuifpui of kunststof deur worden duurzaam geproduceerd zodat je actief een steentje bijdraagt aan duurzaamheid. Bij duurzaamheid mag ook de stof linnen genoemd worden. linnen wordt op een duurzame manier geproduceerd waarbij rekening wordt gehouden met het milieu. Maak bijvoorbeeld gebruik van mooie linnen gordijnen zodat je verzekerd bent van prachtig lichtinval in huis.

Donker combineren met licht

In het jaar 2021 mogen donkere accenten gecombineerd worden met licht. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een lichte vloer en verwerk vervolgens donkere kleuren in je interieur zoals kunststof kozijnen en een kunststof schuifpui. Je kan kiezen voor donkerblauw of zwart. Zwart is een industriële kleur en een echte trendsetter. Donkerblauwe kunststof kozijnen zorgen voor een trendsetter in huis waarmee je een statement kan maken. Daarnaast geeft donkerblauw diepte aan je woning. Denk hierbij ook aan een kunststof schuifpui en laat deze in een mooie donkere kleur leveren zodat de donkere accenten op een stijlvolle manier in je woning aanwezig zijn. Vergeet niet om gebruik te maken van donkere gordijnen om je interieur helemaal af te maken.

Natuurlijke materialen en expressief durven zijn

De natuur in huis durven halen past bij de trend van 2021. De afgelopen tijd hebben we veel tijd in huis doorgebracht en hierdoor kiest men ervoor om de natuur in huis te halen. Gebruik hiervoor materialen zoals hout, steen en metaal om de natuur dichterbij te laten komen. Ook is het mooi om gebruik te maken van meubels die volledig gemaakt zijn van massief hout en metalen kunstwerken. Om een aangename en warme sfeer te creëren gebruik je kussens gemaakt van wol of dekens die gemaakt zijn van wol. Combineer diverse natuurlijke texturen om mooie contrasten te realiseren.

Daarnaast is expressiviteit een trend voor het jaar 2021. Deze trend staat tegenover de natuurlijke trend en door expressief te zijn in je interieur laat je zien wie je bent. Dit straal je uit door gebruik te maken van een meubelstuk in huis die een statement maakt. Je geeft je woning hiermee een echte oppepper en zorgt ervoor dat je interieur gezien mag worden. Je persoonlijkheid door laten schemeren in je interieur zorgt voor een uniek element.