De mooiste mozaïek soorten om uw huis mee te verfraaien

De mooiste mozaïek soorten om uw huis mee te verfraaien

Verfraai uw huis met deze mozaïek soorten en u zit altijd goed!

Wilt u iets extra’s toevoegen aan uw huis? Overweeg een deel van uw wand te bekleden met mozaïek! Mozaïek wordt al eeuwenlang gebruikt voor een luxe en sfeervolle uitstraling en nog steeds is mozaïek als wandbekleding erg actueel in vele woonstijlen. Omdat het assortiment zo ruim is, zit er voor iedere wand wel een mooie mozaïek wandbekleding bij. Om u alvast een idee te geven, hebben wij de mooiste mozaïek soorten voor u op een rijtje gezet. Doe wat inspiratie op en ontdek of er een mozaïek soort tussen zit waarmee u uw huis wilt verfraaien.

Natuursteen mozaïek

Natuursteen mozaïek is en blijft toch wel de populairste soort mozaïek. Vooral de mozaïeksoort die vervaardigd wordt van de steensoort marmer. Marmer zorgt namelijk voor een luxe uitstraling en een prachtig natuurlijk geheel. Deze soort mozaïek kan toegepast worden voor een rustieke, landelijke look, maar ook voor een minimalistische en moderne uitstraling.

Hout mozaïek

Bij hout mozaïek worden stukjes hout gecombineerd tot een prachtige wand. Zo brengt u de natuur in huis en dat is waar we tegenwoordig steeds meer naar verlangen. Het bijzondere aan hout mozaïek is dat geen enkele tegel er hetzelfde uitziet. U creëert er dus altijd een unieke wand mee. Daarbij geeft het een warme uitstraling aan een ruimte, waardoor hout mozaïek geschikt is voor zowel moderne als traditionele interieurs.

Glas mozaïek

Glas mozaïek is de meest bekende soort mozaïek. Deze mozaïek tegels bestaan uit kleine stukjes glas. Het grote voordeel van glas is dat het zeer slijtvast en gemakkelijk te onderhouden is. Daardoor is glas mozaïek heel geschikt voor vochtige ruimtes. Nog een leuke eigenschap van glas is dat het licht op een prachtige manier kan weerkaatsen. Hierdoor voegt u direct een opvallend visueel accent toe aan uw interieur. Een topper van een woning hebben? Dat doet u met de juiste mozaïek soorten! Wilt u meer tips van ons? Klik hier om meer blogs van ons te lezen.