De vloer uit je huurwoning halen? Schakel een ontruimer in!

woning ontruiming

Als er een ontruiming  woning waarvan je niet zelf de eigenaar bent moet plaatsvinden, dan kan dit soms weleens verrassend veel werk opleveren. Bij dergelijke woningontruimingen denkt men in de eerste plaats natuurlijk vooral aan meubels en andere voorwerpen die uit een pand moeten gehaald worden. Uiteraard is dit altijd een prominent onderdeel van een ontruiming, toch komt er niet zelden nog een stuk meer bij kijken. Bij een huurwoning is het namelijk zo dat deze in principe zo moet worden opgeleverd als deze is overgedragen aan jou. Daarbij kan een huurbaas sowieso van je vragen een woning kaal achter te laten. Dit zou derhalve zomaar kunnen betekenen dat je her en der nog wat vloeren moet verwijderen. Als dit het geval is, dan is het inschakelen van een professioneel ontruimingsbedrijf nog meer aan te raden dan het al was. 

woning ontruiming

Werkwijze bij verschillende vloersoorten

Als je huurbaas van je verlangt dat je de vloeren eruit haalt en afvoert voordat de sleuteloverdracht plaatsvindt, dan is het goed om te weten dat je ontruimers deze soorten vloeren zou kunnen laten verwijderen:

  • Laminaatvloeren: dit is misschien wel de makkelijkst weg te halen vloer. Is eenmaal de eerste plank los, dan volgt de rest vaak vrij eenvoudig. Veel troep blijft er doorgaans niet achter.
  • Vloerbedekkingen: deze zijn beduidend moeilijker weg te halen, zeker als er lijmresten achterblijven. Een extra schoonmaakbeurt is dan vereist.
  • Een tegelvloer: hierbij is het verwijderen an sich niet zo moeilijk. Wel moet meestal naderhand een nieuwe deklaag worden aangebracht.