Een boom laten kappen

Heb je er wel eens bij stil gestaan wat je kan doen als je van plan bent om een boom kappen. Zelf had ik hier ook nooit bij stil gestaan, ja het enige wat ik kon verzinnen om deze boom te gebruiken in je open haard. Lekker gezellig met een glaasje wijn genieten van de warmte en de dansende vlammetjes, maar dat is na een maand ook weer voorbij omdat dan het hout op is.  Sinds ik van de meubelmaker Wilfred Kalf had gehoord weet ik wel beter, maar van de gekapte bomen wordt er bij mij geen open haard meer mee aangestoken.

Een geweldig mooie kast

Mijn ouders hadden jarenlang een zeer oude Plataan in hun tuin staan. Deze Plataan werd te groot om te laten staan en daarom lieten zij deze boom kappen. Wilfred Kalf, die samenwerkt met o.a. De Bomenkapper klimmen in de boom en demonteren hem van bovenaf. Na deze handeling wordt de Plataan op locatie in planken gezaagd waarna het droog proces gaat beginnen. Samen met Wilfred Kalf hebben mijn ouders afgesproken dat er van deze planken een zeer fraai meubelstuk wordt gemaakt. In dit geval gaat het een mooie kledingkast worden, maar daar moeten zij nog even op wachten.