Een regendouchekop monteren

douchen

De hoogte van de douchekop meten

Meet de hoogte van de bestaande douchekop vanaf het plafond van de badkamer. Een regendouchekop vereist een extra kophoogte van vijf tot tien centimeter in vergelijking met een standaard douchekop.

Een boosterpomp kiezen

Als u eenmaal een douchekop heeft gekozen die een vrije ruimte laat tussen de douchekop en de gebruiker, heeft u misschien een boosterpomp nodig om ervoor te zorgen dat u douchekop de juiste druk heeft.

De oude douchekop verwijderen

Verwijder alle zeepbakjes, handvatten en staven zodat er niets in de weg staat en zorg ervoor dat het water is afgesloten voordat u aan het werk gaat. U moet beginnen met het verwijderen van de douchekop. Verwijder vervolgens de douchearm. Het kan zijn dat u een sleutel moet gebruiken om de douchearm te verwijderen en er zal wat teflontape achterblijven. Deze moet worden vervangen wanneer u de nieuwe douchekop installeert.

regendouchekop

De nieuwe douchekop installeren

Om ervoor te zorgen dat uw nieuwe douchekop direct boven u hangt, moet u wellicht een langere douchearm kopen. Kijk door het gat in de muur waar u de oude douchearm heeft verwijderd om er zeker van te zijn. Dit geeft de ondersteuning die u nodig heeft voor de langere douchearm. U moet ook de bestaande buis schoonmaken en deze laten drogen voordat u de nieuwe arm installeert. Wikkel teflon tape met de klok mee rond elk uiteinde van de nieuwe douchearm om lekken te voorkomen. U moet het minstens 3-4 keer wikkelen. Plaats de douche-rozetflens over de buis en begin deze met de hand vast te schroeven. Zodra de arm stevig op zijn plaats zit, bevestigt u uw nieuwe regendouchekop.

Test uw nieuwe douche – open de kranen

Als er overtollige teflon-tape zichtbaar is, verwijder deze dan om de esthetische aantrekkingskracht van uw nieuwe douche te vergroten. Test of de douchekop correct is aangebracht door de kranen open te draaien. Als het water lekt, draait u de douchekopbevestiging met de hand vast totdat het druppelen stopt, gebruik alleen een sleutel en een beschermende doek indien nodig. Nu zou uw regendouche klaar moeten zijn om van te genieten. Nu weet u hoe u op een eenvoudige, kosteneffectieve manier een nieuwe regendouchekop voor wandmontage installeert.