Een veilige omgeving om te bouwen

Bij het bouwen van grote projecten zijn er grote gevaren waar men rekening mee moet houden. In de bouw kom je allemaal dingen tegen die best wel een risico vormen voor de mensen die aanwezig zijn. Hierbij horen nog een paar andere dingen die gevaarlijk zijn: tegels, houtpanelen, verf, etc.. Waarom zijn tegels, houtpanelen, verf en andere materialen zo gevaarlijk? Omdat je niet weet waardoor je er last van kan krijgen. Verf was vroeger op zijn of haar gevaarlijkst toen ze er letterlijk giftige stoffen in deden. Houtpanelen en tegels zijn gevaarlijk omdat ze in hoge gebouwen kunnen vallen en dan helemaal naar beneden vallen.

Een veilige omgeving met risico’s

Hoewel er gelukkig grote verbeteringen zijn aangebracht in de veiligheid in de bouw kun je nog steeds spreken van een bepaald risico dat je neemt als je in de bouw werkt. Een gedeelte daarvan kun je niet vanaf komen. Als je met allemaal zware dingen aan het sjouwen bent -tot wel duizenden kilo’s zwaar- kun je er niet van uit gaan dat het zo veilig is als lekker achter je kantoor. Maar toch zijn er dingen waar je altijd goed op moet letten bij de bouw. Niet alleen bij zware dingen maar vooral met bepaalde machines is het altijd een goed idee om je hoofd erbij te houden zodat je hem niet verliest.

Gebruik je gezond verstand

Het is ook handig om altijd je gezond verstand te gebruiken in de bouw. Vooral omdat je met zulke gevaarlijke dingen om moet gaan. Er was een verhaal van een fabriekswerker die zijn hand verloor door een ongeluk met de machine. De arbeider zei dit tegen zijn baas maar de baas wou bewijzen dat de arbeider niet zijn hand door de machine verloor. De baas moest zijn werknemer toch maar gelijk geven nadat hij ook zijn hand was kwijt geraakt door de machine. Die baas had beter zijn werknemer kunnen geloven.