Een voordeur om van te houden

a-beautiful-day-g4518e8df6_640

Vriendschappelijke concurrentie onder buren is heel gebruikelijk in Nederland. Toch probeer je elkaar, waar nodig, een beetje af te troeven met alle mooie spullen die je allemaal wel niet kunt hebben. Ik kan het me heel goed voorstellen als je daar eigenlijk niet aan mee zou willen doen. Maar soms moet het, zeker als er bij de buren vergadering het een en ander is gezegd en je daar wat aan wilt doen. Laat ze voor eens en voor altijd de mond gesnoerd krijgen, door een mooie houten voordeur te nemen. Hiermee heb je vrijwel gegarandeerd de mooiste, meest originele deur van iedereen.

Soms moet je wat schuiven

Mocht je nou niet heel veel waarde hechten aan het hebben van een mooie houten voordeur, maar het wel belangrijk vinden om nog iets aan je huis te verbouwen en nog wel wat te zeggen te hebben op de buren vergadering, dan is een schuifpui misschien een mooie optie. Met een schuifpui heb je meteen een ruimtelijk gevoel in je huis, met een gigantische raampartij die gewoon open kan in de zomer, en dat is natuurlijk fantastisch. Wie wil nou niet op een zonnige zomerdag wakker worden en met een kopje koffie en de deuren open in de tuin zitten?

Ieder zo zijn eigen huis

Natuurlijk kun je je ook helemaal niets aantrekken van wat andere mensen van je vinden, dat is volkomen logisch en helemaal gezond. Het hoeft niet allemaal mooier, beter of duurder dan wat de buren hebben, en ieder zichzelf respecterend mens weet dit ook wel diep van binnen. Maar dan mag je met het geld waar je zo hard voor hebt gewerkt, nog steeds wel iets moois kopen voor jezelf en voor je huis. En als je al een behoorlijke tijd aan het zoeken bent naar de juiste schuifpui of houten voordeur, dan ben je nu in ieder geval op weg geholpen.