Gids voor het berekenen van de zonnepanelen opbrengst

Wil jij weten hoeveel winst je kunt maken met zonnepanelen? In dat geval is het mogelijk om het rendement van de zonnepanelen te berekenen aan de hand van een formule. Er zijn namelijk een aantal factoren die van invloed zijn op de winst die je kunt behalen. Natuurlijk geldt dat je tevens rekening moet houden met de weersomstandigheden. In een periode van veel zon zal de winst bijvoorbeeld hoger zijn dan gemiddeld. Verder kun je berekening van de zonnepanelen opbrengst bepalen op basis van de hoeveelheid zonnepanelen, de locatie op het dak en het vermogen. 

Hoeveelheid zonnepanelen

Hoe meer zonnepanelen je op het dak van de woning plaatst, hoe meer winst je kunt behalen. Het is belangrijk om dit principe te weten, met name als je geïnvesteerd bent in de keuze voor zonnepanelen als investering. Verder geldt dat de zonnepanelen een houdbaarheidsdatum van meer dan 25 jaar hebben, waardoor je op de lange termijn kunt genieten van de zonnepanelen. Verder bespaar je op de energierekening met de zonnepanelen. 

Factoren die van invloed zijn

Er zijn nog meer factoren van invloed op de winst die je kunt behalen, waaronder de locatie van de zonnepanelen. Leg deze zonnepanelen vooral op het dak, aangezien je hiermee meer kans hebt op het opvangen van zonnestralen. Een andere mogelijkheid bestaat uit de keuze voor zonnepanelen in de tuin, indien je hier meer ruimte voor hebt. Het is belangrijk om de zonnepanelen richting de zon te plaatsen in een hellingshoek van 35 graden. 

Type zonnepaneel

Het type zonnepaneel speelt een belangrijke rol bij het maken van een keuze. Er zijn namelijk verschillende soorten zonnepanelen beschikbaar, afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeuren en wensen. Het is verder belangrijk om te kiezen voor zonnepanelen waarbij geldt dat deze aansluiten op jouw dak. Bij een schuin dak is het bijvoorbeeld verstandig om te kiezen voor zonnepanelen die hier perfect op aansluiten. Bestudeer vooral de verschillende mogelijkheden die er zijn en maak uiteindelijk de keuze voor het juiste type zonnepaneel dat aansluit op jouw dak. Verder geldt dat het vermogen en eveneens de kwaliteit van de soort zonnepaneel cruciale factoren zijn.