Heg laten snoeien

kosten van de tuinman

Een heg is een populaire manier om je tuin af te scheiden van de straat of de buren. Anders dan bij een houten schutting heeft een heg jaarlijks onderhoud nodig. Zo blijft de haag gezond en netjes. Op deze pagina lees je meer over de kosten van het snoeien en de mogelijkheden.

Wanneer heg snoeien?

Hoe vaak en wanneer je heg gesnoeid moet worden hangt af van het type en de kwaliteit. De meest voorkomende hagen in Nederland zijn de laurierkers, beukenhaag, haagliguster, taxushaag en de buxushaag. De hovenier weet precies wanneer en hoeveel de heg geknipt moet worden.

In het algemeen is het verstandig eenmaal in het voorjaar en een keer in het najaar te snoeien. Een bewolkte dag is het meest ideaal. Wanneer de heg wordt geknipt is het in ieder geval belangrijk dat dit niet bij vorst of op een erg warme en zonnige dag gebeurt.

kosten van de tuinman

Kosten heg snoeien?

De kosten van de tuinman bij het snoeien van de heg zijn gemiddeld €35,- tot €55,- per uur. De hovenier heeft de juiste kennis om de haag mooi en groen te houden. De precieze kosten hangen grotendeels af van de volgende factoren:

·         Omvang van het project

·         Hoogte en breedte van de heg

·         Gewenste vorm van de heg

·         Bereikbaarheid

Soort klusGemiddelde kosten
Heg snoeien€25,- tot €55,- per uur
Bomen snoeien of kappen€300,- tot €600,- per boom

Waarom heg laten snoeien?

Door een of twee keer per jaar de heg bij te snoeien, blijft hij goed groeien. Bovendien blijft de heg zo voller en langer groen. Je zorgt dus voor een mooiere uitstraling en een langere levensduur. Door in het voorjaar, voor de langste dag van het jaar, de heg te knippen zorg je ervoor dat de vorm wordt behouden. Rond de langste dag zit de heg in een groeispurt, waardoor het snoeien zwaarder en moeilijker wordt.