Het bouwen van ons huis

In 2008 heb ik besloten om met hulp van een architect mijn eigen droomhuis te bouwen. Ik woon hier nu al ruim 9 jaar met veel plezier. De bouw heeft echter wel ruim een jaar geduurd doordat er meerdere malen problemen waren met de leverancier van de materialen. Ik wist van tevoren dat dit zou kunnen gebeuren maar ik koos er toch voor om mijn eigen huis te bouwen omdat ik graag de mogelijkheid heb om al mijn wensen in het ontwerp te laten verwerken.

Het was meer werk dan dat ik in eerste instantie had verwacht. De eerste stap was ervoor zorgen dat ik de benodigde financiële middelen tot mijn beschikking had die benodigd waren om dit project te financieren. De volgende stap was het vinden van de perfecte locatie om mijn huis te gaan bouwen. De zoektocht hiernaar was erg moeilijk, uiteindelijk vond ik een groot en open stuk leegstaand land ver genoeg van de grotere steden zodat ik er lekker van mijn rust kon genieten. Ik ging hierna op zoek naar een architect die al mijn wensen en behoeften op papier wist te zetten. Ik vond het werkelijk prachtig om te zien hoe mijn wensen werden omgetoverd in een ontwerp voor mijn nieuwe woning. Toen het ontwerp voltooid was en ik een aannemer had gekozen kon de bouw beginnen. Ik was in het begin erg zenuwachtig of het eindresultaat er zo uit ging zien als ik wou. Ik had het volste vertrouwen toen ik na enkele maanden zag hoe de buitenkant van mijn nieuwe woning eruitzag.

Toen de bouw voltooid was wist ik dat mijn wachten was beloond. Ik had het huis waar ik altijd al van had gedroomd. Een ruime keuken, een grote woonkamer met een glazen schuifdeur zodat ik makkelijk in en uit mijn tuin kan lopen. Het was voor mij een van de beste beslissingen die ik ooit heb genomen.

5