Het nut van waterpompen

waterpomp

Een waterpomp is een apparaat dat water verplaatst van de ene naar de andere plek. Van origine waren waterpompen bedoeld om in zetten bij overstromingen. Of beter gezegd, bij onder water gelopen badkamers, kelders en keukens bijvoorbeeld. Zet je bij zo’n acuut probleem snel een waterpomp in, dan slaag je erin de schade beperkt te houden. Daarnaast is een waterpomp handig als een volle regenton geleegd moet worden. Op professioneel vlak biedt het verder soelaas bij het leegpompen van straatputten. Waterpompen zijn er tegenwoordig in diverse uitvoeringen. De belangrijkste worden hieronder genoemd.

Hydrofoorpomp

De hydrofoorpomp onderscheidt zich op een paar manieren. Zo schakelt deze automatisch uit wanneer er geen water meer beschikbaar is. Deze pomp is geschikt om water te gebruiken uit een externe bron, zoals uit sloten, kanalen, meren en putten. De waterdruk in je woning of gebouw kan ermee verhoogd worden.

Besproeiingspomp

Een besproeiingspomp is, zoals de naam al doet vermoeden, ideaal om je tuin mee te besproeien. Door de handige pompwaaiers wordt water onder flinke druk uit de pomp geperst. Dit is een waterpomp die je gemakkelijk op een tuinslang of tuinsproeier kunt aansluiten. Hiermee besproei je je tuin een stuk efficiënter dan met een normale tuinslang.

Laat een filter inbouwen

waterpomp

Zeker als je van plan bent je waterpomp vaak te gebruiken is het laten inbouwen van een filter een aanbeveling waard. Zo’n filter zorgt ervoor dat vuil buiten het systeem blijft. Op deze manier wordt je waterpomp beschermd tegen dit vuil. Dit komt de levensduur van het apparaat ten goede.