Hoe onderhoud je een tafelzeil?

tafelzeil

Dit is heel gemakkelijk te onderhouden. Gewoon een warme, zeepachtige spons of doek om eventuele gemorste vloeistoffen en kruimels op te vegen, is over het algemeen voldoende. In tegenstelling tot veel tafelzeilen, is een zeil voor op de tafel ook wasbaar voor in de wasmachine – op een zachte cyclus op 30°C. We raden af ​​om regelmatig in de machine te wassen, maar voor af en toe is dit prima. Gelieve niet in de droger te stoppen.tafelzeil

 

Kreuken uit je zeil krijgen

Als je zeil per meter hebt gekocht om een ​​tafel of als vloerbedekking te bedekken, is het mogelijk tijdens het transport opgevouwen. Tafelzeil wordt zacht als het opwarmt, dus het enige wat je hoeft te doen is het plat in een warme kamer neer te leggen en de plooien zullen vanzelf gladstrijken. Als je het proces wilt versnellen, gebruikt je je handen om eventuele plooien glad te strijken. Het is ook mogelijk om een zeil aan de andere kant te strijken (de basis is 100% katoen); Gebruik de koelste stand op jouw strijkijzer en houd het strijkijzer in beweging. Zodra jouw tafelzeilproduct glad is, kun je het opgerold of opgehangen houden tussen gebruik, of gewoon opvouwen voor opslag en het bovenstaande proces de volgende keer dat je het gebruikt herhalen.

 

Vlekken

Zeil voor op de tafel is bestand tegen de meeste vlekken, maar niet helemaal onfeilbaar. Om de levensduur en het uiterlijk van jouw zeil te behouden, raden we aan om mogelijke vlekken onmiddellijk weg te vegen.

 

Warmte en zonlicht

Zeil is niet ontworpen om hittebestendig te zijn. Het waterbestendige vinyl begint zachter te worden bij 90°C, dus plaats er niets op dat rechtstreeks van de hitte is gekomen: denk hierbij aan kommen die in de magnetron hebben gestaan, borden uit de oven, pannen van de kookplaat. Laat ze eerst voldoende afkoelen of gebruik een hittebestendige onderlegger. Zeil bevat geen UV-remmer; producten die gedurende langere tijd in direct zonlicht staan, kunnen vervagen.