Houtlook tegels gebruiken

De houtlook tegels zie je tegenwoordig weer steeds vaker terug komen. Ze kunnen terugkomen in de woonkamer, maar ook in de keuken. Er zijn eindeloos veel mogelijkheden met een houtlook. Daarom is deze look zo populair. 

Vaak weet je niet precies waar je deze look wilt samen stellen. Dan zijn er verschillende opties waar je naar kan kijken. Zonder dat je het zelf weet, zijn er veel meer mogelijkheden dan die je nu ziet. Daarom hebben we hieronder verschillende tips opgesteld. 

Een houtlook in de woonkamer verwerken

De houtlook tegels kun je in de woning verwerken. De beste plek om dat te doen is uiteraard de woonkamer. De woonkamer is een centraal punt in de woning. Iedereen zit in de woonkamer. Daardoor wordt de houtlook direct zichtbaar wanneer iemand er naar kijkt. 

De houtlook kun je terug laten komen in de tegels op de wanden. Dan kun je ervoor kiezen om de meubels in dezelfde stijl te kopen. Op die manier wordt de hele woonkamer in een oogopslag erg samenhangend. Dat is uiteraard het doel wat je ermee wilt bereiken. 

Houtlook tegels in de keuken

De houtlook tegels kun je ook ideaal verwerken in de keuken. Niet iedereen heeft dezelfde keuken. De ene keuken kun je in zitten, terwijl je in de andere keuken alleen maar kan koken. Maar elke keuken heeft tegels waar je een mooie look van kan maken. 

De houtlook kun je doortrekken van de woonkamer naar de keuken. Zo past het volledige huis bij elkaar. Het is dan altijd een goede optie om verschillende houttinten te gebruiken in de tegels. Dan wordt het niet eentonig, maar heb je wel over precies dezelfde houtlook. 

Houtlook tegels zijn altijd een goede optie 

Uiteraard zijn er nog een hele hoop andere opties voor de houtlook tegels. Het ligt er er maar net aan wat je er precies mee wilt bereiken. In de meeste gevallen komt de houtlook erg mooi terug als je het juist weet te combineren met de rest van de woning. 

De houtlook zal zelfs in een slaapkamer of badkamer gebruikt kunnen worden. Er zijn eindeloos veel mogelijkheden. De tegels zijn bedoeld om een warm gevoel te creëren en een mooie uitstraling te hebben. Door dit juist aan te pakken, zal de hele woning er ineens een heel stuk luxueuzer en fijner uit kunnen zien.

Zijn tegels een goede optie voor de vloer?

De tegels hoeven niet per se voor de muren gebruikt te worden. Er zijn ook verschillende houtlook mogelijkheden voor de vloer. Wanneer je iemand bent die liever de vloer van hout heeft, maar geen daadwerkelijk hout wilt hebben is dit ideaal. Je hebt dan prachtige tegels in een houtlook. 

Uiteraard kunnen de houtlook tegels in combinatie met een andere vloer van Tegels en Laminaat ook goed uitkomen. Het is zelfs zo dat je beter niet alles dezelfde look kan geven. Je kunt het beste wat afwisselen, om te voorkomen dat het er allemaal wat eentonig uit gaat zien. Dit wil je natuurlijk voorkomen.