Informatie over verschillende soorten bloembollen
Afhankelijk van het soort kunt u bloembollen planten in bloembedden, borders of bakken. Plant bollen die kunnen verwilderen het liefst tussen bomen of heesters, waar ze gewoon kunnen blijven staan en zichzelf vermeerderen. Hyacinten en tulpen zet u in groepjes tussen de vaste planten. In mei of juni kunt u de open plekken dan mooi beplanten met éénjarige zomerbloemen.De grond bloembollen zijn tevreden met elke grondsoort, zolang die maar goed waterdoorlatend is. Maak zware grond wat luchtiger met turfmolm of meng wat compost door de grond. Bloembollen die in het voorjaar bloeien, zoals Begonia, narcissen, hyacinten en krokussen, kunt u planten van half september tot november/december.
Ook een optie om op uw balkon bloemen te groeien
Ook als u geen tuin heeft, kunt u met bloembollen al vroeg de lente inluiden. Zijn bloembollen in de tuin vaak mooier in groepjes van één soort bij elkaar, op een klein balkon kan het juist tot z’n recht komen om diverse soorten te mengen en zo in het voorjaar te genieten van een uitbundige kleurenpracht op de vierkante meter. Er zijn echter zoveel uitzonderingen op de regel, dat daarom beter voorafgaand goed bekeken moet worden hoe diep het bolgewas dat is aangeschaft geplant moet worden. Deze informatie vind je terug op de verpakking. Ook voor Tulpen bijvoorbeeld zijn er andere regels.
Bloembollen in een pot telen
Naast het telen van bloembollen in de volle grond, zijn de kleinere bloembollen erg leuk om in potten en plantenbakken te telen. Denk hierbij aan witte en blauwe druifjes, hyacinten en andere bloemen die ongeveer 10 tot 20 centimeter hoog worden. Ook voor de grond maakt het niet uit, want bloembollen doen het goed in elke grond. Het enige wat belangrijk is, is de doorlaatbaarheid van het water. Zorg voor goede drainage, zodat de bollen niet gaan rotten. Bloembollen heb je als eenjarige, meerjarige en verwilderingsbollen. Plant meerdere bollen op elkaar in de pot, zodat je het hele jaar door van bloembollen kunt genieten!