Kiezen voor een standaard of voor een maatwerk eiken tafel?

Voor heel wat mensen die van plan zijn om een nieuwe tafel te kopen is de keuze voor een eiken exemplaar al snel gemaakt. Bij het aanschaffen van een eiken tafel is het echter zo dat er een aantal keuzes dienen te worden gemaakt. Om te beginnen is het bijvoorbeeld zo dat je grondig na zal moeten denken over het vereiste formaat. Dat is echter niet alles. Wat namelijk bovendien ook te denken van het feit of je gaat kiezen voor een standaard of voor een maatwerk exemplaar. 

Voor heel wat mensen geldt dat ze met betrekking tot de aankoop van hun tafel van eikenhout over zeer specifieke eisen beschikken. Voor anderen geldt dan weer dat ze, ze vooral zo snel mogelijk ter beschikking willen hebben. In ieder geval, even grondig rekening houden met de hieronder aangehaalde informatie kan in de praktijk zeker en vast nooit kwaad, integendeel. 

Waarom kiezen voor een standaard eiken tafel? 

De keuze voor het aanschaffen van een eiken tafel is voor veel mensen in de praktijk al vrij snel gemaakt. Dan begint het echter eigenlijk pas. Ga je namelijk kiezen voor het kopen van één van de standaard exemplaren die op de markt verkrijgbaar zijn of kies je toch liever voor een maatwerk exemplaar? Laat ons in eerste instantie even kijken naar de situatie waarin je kiest voor een standaard eiken tafel. Dan zal je tot de vaststelling komen dat je kan rekenen op deze voordelen:

  • Je kan meteen een keuze maken uit een vrij groot aanbod;
  • De tafel van je keuze kan doorgaans snel worden geleverd;
  • Een standaard eiken tafel is doorgaans goedkoper dan een maatwerk exemplaar; 

De bovenstaande drie voordelen zorgen er in de praktijk voor dat heel wat mensen kiezen voor een standaard eiken tafel. Op deze manier hoeven ze niet alleen vaak (veel) minder diep in de buidel te tasten, daarnaast hoeft men ook niet te wachten tot de tafel is afgewerkt. Het spreekt immers voor zich dat dit in de praktijk zomaar even vrij veel tijd in beslag kan nemen. 

Wat zijn de voordelen van een maatwerk exemplaar?

Naast de verschillende soorten standaard eikenhouten tafels is het zo dat je ook kan kiezen voor het op maat laten maken van een eiken tafel. Wanneer je hier de voorkeur aan geeft zal je kunnen vaststellen dat hier eveneens een aantal niet onaanzienlijke voordelen aan verbonden zijn. 

Voor ontzettend veel mensen geldt dat ze toch best over behoorlijk wat eisen beschikken met betrekking tot het aanschaffen van een eiken tafel. Dit kan dan bijvoorbeeld niet alleen gelden voor de vorm waarover ze moet beschikken, maar ook voor wat de afwerking betreft. Daarnaast is het eveneens zeer belangrijk om stil te blijven staan bij bijvoorbeeld de vorm die ze moet hebben. Kies je bijvoorbeeld voor een vrij standaard vierkante of rechthoekige tafel of geef je toch eerder de voorkeur aan een rond exemplaar? Door te kiezen voor een maatwerk eiken tafel behoort het allemaal zonder probleem tot de mogelijkheden. Let wel op, het spreekt voor zich dat de gemiddelde kostprijs van een maatwerk exemplaar hoger is dan deze van een standaard tafel.