LED inbouwspot

Een LED inbouwspot is een duurzamere en voordeligere keuze ten opzichte van een gewone inbouwspot. Een LED inbouwspot is namelijk steviger en gaat langer mee. LED spots kunnen tot wel 15 jaar meegaan. Daarnaast bespaar je zo’n 10 euro per lamp per jaar door over te stappen op LED. Met LED verminder je de CO2 uitstoot en heb je direct licht, zonder te wachten tot de lamp is opgestart. Het is dus zeker het overwegen waard om over te stappen op LED inbouwspots. Als je niet direct al je spots wil vervangen, is het raadzaam om te beginnen met de lampen die je het meest of meest intensief gebruikt. Hoe meer en langer het gebruik is, hoe hoger de besparing.

 

Voor alle ruimtes

LED inbouwspots kun je overal plaatsen. Ze kunnen bijvoorbeeld dienen als spotlight voor producten die je graag tentoonstelt, ook in je eigen huis. Inbouwspots zijn ook elegant en kunnen verschillende delen van je ruimte op een andere manier verlichten. De meeste LED inbouwspots zijn dimbaar, zodat je kunt spelen met het gebruik van het licht in je woonkamer of slaapkamer. Hiermee kun je de sfeer in de ruimte beïnvloeden. Welke LED inbouwspot voor jou ideaal is, is een kwestie van smaak.

 

Natte ruimtes

Wil je LED inbouwspots in de badkamer of andere natte ruimte, dan moet je letten op de IP waarde van de spots. Deze waarde geeft aan hoe stof- en waterdicht de lamp is. Een waarde van IP44 geeft bijvoorbeeld aan dat de lamp spatwaterdicht is. Dit kan voldoende zijn als de lampen zo goed als niet in aanraking met water komen. Een IP65 geeft aan dat de lamp spuitwaterdicht is. Hiermee kan water dus wel direct op de lamp komen, zonder dat deze hiervan kapot gaat.