Metaal vormen: de mogelijkheden

logo_op_blauw_nieuw_uitsnede2Door de harde samenstelling van het materiaal denken veel mensen dat metaal niet goed gevormd kan worden in een specifieke vorm, maar het tegendeel is echter waar. Raadpleeg je een professionele organisatie voor het vormen van jouw metaal, zoals Euro-Techniek, dan kunnen namelijk bijna alle mogelijke vormen aan het metaal worden gegeven. Meer over de mogelijkheden van het vormen van metaal, lees je in dit artikel.

diverse_stansprodukten_175Euro-Techniek: van speldenknopjes tot schoenendozen

Euro-Techniek is al vanaf 1962 gespecialiseerd in het stampen van metaal in diverse vormen en heeft vanaf dit jaartal al vele projecten met succes afgerond. De metalen producten die door Euro-Techniek gevormd zijn, variëren van producten met een grootte van een speldenknop tot producten met een grootte van een schoenendoos. Of je nu een heel klein of een wat groter product wil laten vormen: alles is mogelijk bij Euro-Techniek.

diverse_spuitgietproducten_175Euro-Techniek: werken met zelfgemaakte stempels

Bij het vormen van metaal, maakt Euro-Techniek gebruikt van diverse stempels. Deze stempels worden aan de machines van het bedrijf gemonteerd, waarna het te vormen metaal tussen de stempels wordt gelegd en de machine dicht gaat. De stempels die worden gebruikt bij het metaal vormen, worden door Euro-Techniek zelf geproduceerd. Op deze manier kan er een stempel gebruikt worden die het metaal precies vormt zoals jij dit wenst, zodat het resultaat van het stampen of vormen helemaal naar tevredenheid is. Geen voorgevormde stempels dus, maar stempels die per project worden samengesteld door de professionals van Euro-Techniek voor het beste resultaat.