Populariteit van de een gietvloer

gietvloer kleur

Gietvloeren zijn de laatste jaren enorm populair geworden. We zien steeds vaker dat mensen de voorkeur geven aan een gietvloer in plaats van laminaat of een PVC vloer. Dat is opmerkelijk, aangezien dit lange tijd het meest populaire type vloer was. Uiteraard met een goede reden. Moderne gietvloeren hebben tal van voordelen voor de bewoner. Een gietvloer is een naadloze vloer die gestort wordt om te kristalliseren tot een duurzame massieve vloerafwerking. Ze hebben ook goede toepassingen in inloopdouches en trappen. Ze kunnen naadloze overgangen tussen vloeren en muren creëren en ontwerpers onbeperkte vrijheid bieden vooral met de gietvloer kleur keuze. 

gietvloer kleur

De vloer makkelijk onderhouden

Gietvloeren zijn veel sneller en efficiënter te reinigen dan elk ander traditioneel vloersysteem. Hoewel gietvloeren door hun industriële wortels bestand zijn tegen de meeste zuren en chemicaliën, is niet elk onderhoudsproduct geschikt voor het reinigen van uw gietvloer. Net als andere vloeren gedijen gietvloeren bij specifiek onderhoud dat reinigt, maar ook beschermt. Uiteraard is de look en feel van de vloer toch wel de belangrijkste reden om voor een gietvloer te kiezen. Als je de vloer niet mooi vindt, kies je er waarschijnlijk niet voor. Smaken zijn voor iedereen anders en dat betekent niet dat iedereen een gietvloer even mooi vindt.

Levensduur van een gietvloer

Gietvloeren gaan erg lang mee. Een van de grootste voordelen van een gietvloer is dat deze slijtvast is. Het is bijna onmogelijk om de vloer te beschadigen. Hoeveel kopjes of borden jij ook laat vallen, de vloer blijft in uitstekende staat. Bovendien blijft de gietvloer kleur heel lang mooi. Een gietvloer is wel niet goedkoop. Toch is het vaak wel goedkoper dan bijvoorbeeld een kwalitatieve houten vloer. Bovendien geniet je van een zeer lange levensduur en blijft de vloer heel lang mooi, zonder uitgebreid onderhoud. Bovendien geniet je optimaal van de talrijke hierboven genoemde voordelen. Van optimale sfeer en comfort tot een veelzijdige vloer, een gietvloer is veelzijdig en wordt om veel dingen geprezen.