PVC VLOER OF LAMINAAT

In plaats van tegels of een echte houten vloer kiezen veel mensen voor een PVC vloer of laminaat. PVC vloeren en laminaat hebben veel voordelen. Ze zijn net zo gemakkelijk schoon te houden als een tegelvloer of parket, maar veel gemakkelijker te leggen. Bovendien zijn PVC vloeren bijna niet van echt te onderscheiden vanwege de natuurgetrouwe dessins en voelbare structuren.

 

Een PVC vloer of laminaat leggen

pvc vloerEen tegelvloer leggen is afmattend werk waarvoor zware gereedschappen nodig zijn. Het leggen van een PVC vloer of laminaat is een stuk eenvoudiger. Vooral met de handige klikverbindingen van veel laminaatmerken, zoals het Twin Clic legsysteem van Krono Original Laminatparkett.

Laat het laminaat voordat u het gaat leggen minimaal 48 uur acclimatiseren. Want laminaat kan net als hout krimpen en uitzetten. Een van de lagen waaruit laminaat is opgebouwd, is namelijk van hout (MDF of HDF) en dus gevoelig voor de vochtigheidsgraad in huis en temperatuurswisselingen. Om dezelfde reden is het verstandig om uw PVC vloer of laminaat niet direct tegen de muur aan te leggen, maar ongeveer een centimeter uit de muur.

 

Kwaliteitslaminaat herkennenvloer

U kunt de kwaliteit van PVC vloeren en laminaat herkennen aan het nummer tussen de 21 en 34. Hoe hoger het nummer, des te duurzamer is het laminaat. Lagere nummers hebben een dunnere toplaag of ‘slijtlaag’. Daardoor is de levensduur vaak wat korter. Laminaat met de nummers 23 tot 31 is toereikend voor veelgebruikte ruimtes in huis zoals de hal. Laminaat met een dikkere toplaag is vaak wel wat duurder. Maar veel groothandels hebben vaak ook goedkoop laminaat van echte kwaliteitsmerken als Krono Original, Quick Step en Balterio in huis.


Rijnmond Laminaat

vloerenRijnmond Laminaat is een speciaalzaak in de omgeving van Rotterdam (Capelle a/d IJssel) met veel A-merken die voor een scherpe prijs aangeboden worden. Zo kunt u ook met een bescheiden budget kiezen voor een PVC vloer van optimale kwaliteit. Bij Rijnmond Laminaat vindt u verder ook alles wat u nodig heeft bij het leggen en afwerken van uw laminaatvloer. Wilt u uw PVC vloer liever láten leggen? Dat kan. Rijnmond Laminaat heeft ook een legservice.

quickstepbalterio