Tips om fysieke klachten te voorkomen tijdens werk

Sinds de laatste jaren zijn er steeds meer mensen die ervoor kiezen om vanuit huis te werken. Vanuit huis werken kan voor verschillende voordelen zorgen. Je hoeft bijvoorbeeld niet meer in de file te staan. Echter is het wel belangrijk om een goede thuiswerkplek te creëren. Het komt namelijk regelmatig voor dat mensen last krijgen van fysieke klachten zoals rugpijn. In dit artikel geef ik je een aantal tips om fysieke klachten te voorkomen tijdens werk.

Ergonomische stoelen

Om fysieke klachten te voorkomen en verminderen kun je ervoor kiezen om gebruik te maken van een ergonomische stoel. Ergonomische stoelen kun je namelijk aanpassen aan jouw lichaam. Je kunt bijvoorbeeld de hoogte veranderen, maar ook de stand van je armleuningen. Het is belangrijk om een stoel te hebben die past bij jouw lichaam, want elk lichaam is anders en heeft een andere houding nodig.

Bewegen

Het is van belang om niet heel de dag te blijven zitten. Dit is namelijk de voornaamste reden waardoor mensen fysieke klachten krijgen. Het is van belang om regelmatig even op te staan. Dan kun je ervoor kiezen om een rondje te lopen of misschien een potje tafeltennis te spelen met collega’s. Op deze manier kun je toch nog een beetje bewegen tijdens het werken. Er zitten soms dagen tussen dat het zo druk is dat je geen tijd hebt om even een spelletje te spelen. Dan kun je kiezen voor een zit-sta werkplek. Door gebruik te maken van een zit-sta werkplek kun je regelmatig afwisselen tussen staand en zittend werken.