Verf voor verschillende soorten ondergrond

Muren hebben verschillende soorten ondergronden. Bij de keuze voor een verfsoort is de soort ondergrond van belang. Wanneer je een verfsoort kiest wat niet geschikt is voor de ondergrond van de muren in een huis, is het mogelijk dat deze verf niet goed pakt. Kalkverf is een verfsoort dat op best veel soorten ondergronden aangebracht kan worden. Kalkverf kan onder andere aangebracht worden over latex, reparatieplekken, geschilderde wanden en houten ondergronden. Daarnaast kan kalkverf zowel binnen als buiten aangebracht worden. Ook betonlook verf kan op veel verschillende soorten ondergronden aangebracht worden. De diverse Beton cire kleuren kunnen bijvoorbeeld aangebracht worden op geverfde muren, kalkmuren en cementpleister muren.

Hoe kies je een kleur uit

Door een breed kleurenassortiment kan het maken van een keuze best lastig zijn. De keuze hoeft ook niet slechts uit één kleur te bestaan, je kan ook meerdere kleuren kiezen voor een kamer. Bij de ene muur kan je bijvoorbeeld kiezen voor een betonlook en bij de andere muur kan je kiezen voor een bepaalde kleur.  Dan is het ook van belang welke kleuren bij elkaar passen. Heb je liever witte of donkere tinten en zachte of felle kleuren? Dit zijn afwegingen die je moet maken. De keuze van de kleuren voor de muren in huis is afhankelijk van het kleurenpalet dat jij wilt hanteren in het hele huis.

Het laten verven van de muren

Het verven van de muren kan je zelf doen, maar een professional het laten doen is wellicht verstandiger. Een professional op dit gebied weet namelijk precies hoe verf aangebracht moet worden. De verf zou dan meteen goed pakken op de muren. Je weet dan ook zeker dat het in één keer goed komt. Door het werk uit te laten voeren aan een professional voorkom je dubbel werk. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat je zelf een fout maakt en ergens nog een keer overheen moet verven. Dit kost zowel meer energie als geld. Bijgevolg is het regelen van een professional een stuk voordeliger.