Verhelpen van een slechte nachtrust

Een goede nachtrust en voldoende slaap zijn belangrijke dingen voor de gezondheid van een mens. Niet iedereen heeft echter het geluk dat hij of zij ook daadwerkelijk genoeg en goede nachtrust krijgt. Sommige mensen vinden het erg lastig om in slaap te vallen en andere mensen worden in de nacht vaak wakker. Deze twee voorbeelden kunnen ervoor zorgen dat je in de ochtend erg moe wakker wordt. dit maakt het een stuk lastiger om de hele dag productief te kunnen werken of leren. Bovendien kan een slechte nachtrust op de lange termijn voor gezondheidsklachten, zoals gewichtstoename en depressie zorgen. Een manier om te zorgen dat je ‘s nachts beter kunt slapen is door gebruik te maken van een verzwaringsdeken.

 

Welk gewicht moet ik kopen voor mijn verzwaringsdeken

Verzwaarde dekens zijn in verschillende formaten en gewichten te krijgen. De een heeft een lager lichaamsgewicht dan de ander, waardoor de ene persoon ook een lichter deken nodig heeft dan iemand anders. Je kunt in principe altijd aanhouden dat de deken ongeveer tien procent van jouw eigen lichaamsgewicht moet wegen. Dit is makkelijk te onthouden en blijkt het meest effectief te zijn. Als jouw tien procent net tussen twee maten in zit kun je vaak wel beter voor de zwaardere deken kiezen. Voor peuters en kleuters zijn de dekens niet geschikt, maar voor wat oudere kinderen zijn er ook speciale dekens te koop.

 

Waarvan worden de dekens gemaakt?

Kunststof poly pellets worden bij de meeste dekens gebruikt als vulmateriaal. Dit materiaal wordt ook bij veel knuffels gebruikt. Het fijne aan dit materiaal is dat het zich volledig kan vormen naar jouw lichaam, waardoor het zenuwstelsel zo goed mogelijk wordt beïnvloed. Daarnaast is het een relatief goedkoop materiaal. Echter kun je de pellets horen als je beweegt en zijn ze gemaakt van plastic waardoor deze niet de meest milieuvriendelijke optie zijn. Voor milieuvriendelijke vulmaterialen kun je glasparels nemen voor in jouw novaline dekens.