Wat te doen bij een verhuizing?

Een verhuizing doe je niet in één dag. Je dient maanden van te voren voorbereiding te treffen om zo alles goed te regelen. Zo kom je er ook op tijd achter wat je allemaal nog moet regelen en kan je problemen oplossen als het toch niet helemaal goed gaat. Heb je nog wat hulp nodig? Dan vind je hieronder een aantal belangrijke zaken waar je rekening mee moet houden.

 

Oude woning verkopen

Dit klinkt als een open deur, maar toch wordt het vaak vergeten om dit op tijd te doen. Soms plannen mensen de verkoop en de aankoop van de twee woningen te krap in, waardoor je uiteindelijk niet op tijd de oude woning hebt verkocht. Dan moet je dubbele lasten betalen. Dit wil je natuurlijk voorkomen: zorg er dan dus voor dat je op tijd een makelaar inschakelt die jou kan helpen met de verkoop. Het is ook handig om op tijd na te denken over welke spullen je mee wilt nemen. Je kunt ze dan of over laten kopen door de nieuwe bewoners, verkopen, of weggeven aan een goed doel of kringloopwinkel.

 

Praktische zaken

Het is ook aan te raden om op tijd zaken als tandarts, school, kinderopvang en een nieuwe huisarts te regelen. Zo voorkom je dat je op wachtlijsten komt te staan of dat je geen zorg kan krijgen als je die plots nodig hebt. Regel daarnaast ook de uitschrijving bij de gemeente op tijd en natuurlijk ook de inschrijving bij de nieuwe gemeente. Zodra je weet wanneer de verhuizing precies plaatsvindt, kan je ook verlof aanvragen bij je werk of opvang regelen voor de kinderen. En vergeet natuurlijk de adreswijziging door te geven aan vrienden en familie! 

 

Inpakken en wegwezen

Voor sommigen is inpakken een fijne rustgevende taak, voor anderen een onoverzichtelijk gedoe. Maak van te voren lijstjes met wat je mee wilt nemen en wanneer je het gaat inpakken. Markeer ook duidelijk op de dozen wat waar in zit en waar het neergezet moet worden in de nieuwe woning. Tijdens de verhuisdag zelf is het handig om hulp in te schakelen van een gerenommeerde organisatie die je helpt met verhuizen. Kijk eens op www.vanderveldeverhuizingen.nl voor meer informatie over dit Haags verhuisbedrijf. Zij kunnen je helpen en tips geven tijdens het verhuizen.