Restyle de woonkamer met deze lampen

lamp voor woonkamer

Klaar voor een nieuw jaar met een gerestylde woonkamer? We vergeten soms om onze woonkamer te verzorgen, of te vernieuwen. Voelt de woonkamer een beetje saai na een bepaalde tijd, lees dan vooral verder. Met de volgende nieuwe lampen kan jij in ieder geval voor een totaal nieuwe look zorgen in jouw woonkamer. Verras familie, vrienden of gasten die op bezoek komen met een nieuwe lamp voor woonkamer.

Van fabriek naar woning

Deze lampen hebben echt een verhuizing meegemaakt van het functioneel zijn in een fabriek, naar het karakter dat ze nu in een woning brengen. We hebben het over draadlampen. Deze lampen doen zeker niet onder voor een industriële lamp. Draadlampen zijn er tegenwoordig in verschillende vormen en kleuren. Een draadlamp is een lamp die zich aanpast aan jouw interieur. Hij kan namelijk heel goed in een industriële inrichting hangen, maar past ook thuis in een landelijk interieur. Draadlampen zijn vaak gemaakt van metaaldraad, wat rond de lichtbron zit, dit is om de lichtbron te beschermen. Doordat deze lamp geen kap heeft, kan het zijn dat deze lamp niet voldoende licht geeft. Als je meerdere van deze lampen bij elkaar hangt, los je dit probleem op. Het voordeel is dat het er ook nog eens leuker uit als je er meerdere bij elkaar hangt.

De tafellamp is weer trendy

Deze lampen zijn uitermate geschikt voor het aankleden van hoekjes, of de wat saaiere plekken in de woning waar je eigenlijk niet zoveel mee doet. De tafellamp is te verkrijgen met verschillende poten en met of zonder kap. Omdat deze lampen zo handzaam zijn, kan je ze gemakkelijk op kleinere plekken neerzetten. Zo kan een saai hoekje in je huis ineens een eyecatcher worden. Ook kan je deze lampen gedurende de tijd op verschillende plekken neerzetten. Zo kan je met een en dezelfde lamp toch aanpassingen maken in je huis. Zet de lamp bijvoorbeeld eerst een tijdje in de woonkamer om hem daarna vervolgens te verplaatsen naar de gang. Op deze manier zal je lamp ineens weer opvallen en zorgen voor vernieuwing in je huis.

De landelijke hanglamp

Een landelijke hanglamp brengt rust en sfeer in huis. Deze lampen kunnen gecombineerd worden met verschillende interieurstijlen. Je kan hem ook op verschillende plekken hangen. Een mooie landelijke hanglamp in de gang zal direct een eyecatcher zijn voor jouw gasten. Als je deze lamp op de juiste hoogte hangt, met een goede lichtbron, kan die ook veel licht geven. Je kan dan voor een ruimte al met een lamp klaar zijn!