Veelvoorkomende fouten in badkamerverlichting om te vermijden

Ah, de badkamer. Of de jouwe nu een oase is of een kamer met veel verkeer dankzij de kinderen, één ding is hoe dan ook consistent: je hebt goede verlichting nodig.

Dat gezegd hebbende, het effectief verlichten van een badkamer kan lastig zijn met badkamerlampen. Kleine kamers en krappe ruimtes kunnen het een uitdaging maken als het gaat om het plaatsen van schansen, plafondlampen en zelfs lichtschakelaars. Om nog maar te zwijgen van het feit dat de badkamerverlichting een verscheidenheid aan taken moet kunnen uitvoeren die verschillende soorten verlichting vereisen.

Het is gemakkelijk om te denken dat een enkel bovenlicht of een enkele schans boven de spiegel voldoende zal zijn om een ​​kleine badkamer te verlichten met badkamerverlichting. Maar zelfs als de ruimte klein is, is een enkele badkamerlamp vaak niet voldoende.

Een badkamerlamp in het midden van de kamer bevindt zich bijvoorbeeld niet op een goede locatie om schaduwvrije taakverlichting bij de spiegel te bieden, waardoor bepaalde taken moeilijk worden (zoals scheren en make-up aanbrengen). Aan de andere kant kan een schans boven de spiegel uitstekende taakverlichting bieden, maar het kan zijn dat deze niet genoeg omgevingslicht in de douche geeft zodra het door het douchegordijn filtert.

Hoe u deze fout kunt vermijden: leg jouw verlichting in lagen. Simpel gezegd, gelaagde verlichting omvat het gebruik van meerdere soorten verlichting om een ​​goed verlichte en evenwichtige ruimte te creëren. Denk aan omgevingsverlichting voor algehele badkamerverlichting; taakverlichting voor specifieke gebieden (bijv. schansen aan weerszijden van de spiegel boven de gootsteen); en accentverlichting voor interessegebieden (zoals de koele mozaïektegel in jouw hoofd bad.

Pro-tip: zorg ervoor dat een armatuur in een douche op een natte locatie wordt vermeld. Houd er echter rekening mee dat dit armatuur mogelijk niet geschikt is voor een stoomdouche. Als je een stoomdouche hebt, zoek dan naar armaturen die specifiek voor die toepassing worden aanbevolen.