De nationale tradities van vlaggen in West-Europa

Op de website van bos vlaggen is er een enorm assortiment aan vlaggen te vinden, zo kun je van vrijwel ieder land de vlag vinden, zelf een vlag laten bedrukken ter promotie van je eigen bedrijf, maar ook de welbekende Nederlandse vlag is op deze website te vinden. Het grootste deel van Nederlanders heeft wel een Nederlandse vlag in huis staan, voor de feestdagen waarop verwacht wordt dat we de vlag, soms met wimpel buiten hangen. In Nederland gaat het verhaal dat wanneer je de vlag zomaar buiten hangt, dat je een boete kunt krijgen, maar dat is gelukkig niet het geval. 

Regel in Nederland

Je mag namelijk je Nederlandse vlag iedere dag buiten hangen, zolang dit maar tussen zonsopkomst en zonsondergang is, wanneer je de vlag toch ook ‘s nachts wil buiten laten hangen, dan is het volgens de algemene regels belangrijk dat de Nederlandse vlag goed verlicht wordt en dat je de rood, wit en blauwe kleuren goed moet kunnen herkennen. Er zijn dus geen strenge regels aan verbonden en voor veel mensen is het normaal om de vlag dagelijks uit te hangen, in andere landen in West-Europa is dit echter wel anders. Wanneer je Frankrijk als voorbeeld neemt, dan zie je wel een groot verschil.

Andere landen als voorbeeld

In Frankrijk is het namelijk niet zo normaal dat de vlag uitgehangen wordt, behalve op 14 juli, dan wordt de bestorming van Bastille herdacht. Wanneer je een ander land bekijkt, zoals Ierland, dan wordt de vlag veel vaker uitgehangen op alle feestdagen, net als in Nederland, maar daar zijn er nog veel meer feestdagen, waardoor de vlag ook vaker te bewonderen is. Het is best bijzonder dat er binnen deze afstanden zulke grote verschillen te merken zijn en dat terwijl we allemaal onderdeel zijn van hetzelfde continent. Ieder land heeft eigen gewoontes en dat maakt ieder land uniek.