Steenstrips

Vroeger vond je in vele huiskamers steenstrips langs de muur. Deze waren vrijwel altijd in een baksteenkleur, want dat was de enige soort die er te koop was. Indertijd heel hip, maar uit de mode geraakt. Maar tijden veranderen en steenstrips zijn weer in opkomst. Dit keer niet alleen in de huiskamer, maar ook in de badkamer, de keuken, kinderkamer, gang/hal, toilet en balkon. Zelfs in de tuin kun je tegenwoordig steenstrips toepassen want er zijn ook vorstbestendige varianten.

logo

Wat betreft het aanbod is er ook het nodige veranderd. Zo zijn er steenstrips te koop in vele verschillende formaten en materialen. De steenstrips zijn vaak gemaakt van gips of lichtgewicht beton, hoogwaardig afgewerkt, makkelijk aan te brengen en leverbaar in vele variëteiten. Vanwege het lichte gewicht kunnen deze steenstrips op bijna elke ondergrond gebruikt worden. Fundering, steunen of muurankers zijn niet nodig. Er zijn ook natuurstenen strips gemaakt van leisteen, deze zijn niet geschikt voor buiten.

Om nog maar niet te spreken over de verschillende kleuren die aangeboden worden. De mogelijkheden zijn eindeloos. Grijs, beige, wit, baksteen kleur, zwart, gemêleerd etc.

Ook kun je kiezen voor steenstrips die je nog moet voegen, maar er zijn ook varianten die voegloos zijn, minder werk en een mooi effect. Heel belangrijk, vergeet niet de bijpassende lijm bij te bestellen, want het zou eeuwig zonde zijn dat de steenstrips weer van de muur vallen omdat je niet de juiste lijm hebt gebruikt.